61.међународни сајам књига- Дан II

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Познати норвешки писац, Ерлен Лу, данас је на Сајму књига изазвао велику пажњу посетилаца. Велики број његових дела изузетно је популаран међу домаћом публиком, а међу најчитанијим су “Доплер”, ”Волво камиони” као и ”Крај нама познатог света”. Познати писац данас је потписивао примерке својих књига, а велики број посетиоца стрпљиво је чекао у дугачком реду.

,,Из питања које су ми људи овде постављали видим да моја дела схватају заиста озбиљно. Мислим да ме у Скандинавији доживљавају као писца лаке прозе, мало духовитог и смешног, док ме овде схватају као доброг писца, правог писца. Ја желим да будем прави писац, тако да сам срећан”, изјавио је Ерленд Лу.

untitled

Пажњу јавности, као и посетилаца привукла је и промоција издања ,,Изградња државе на Косову- Демократија, корупција и ЕУ на Балкану” Адрее Лоренца Капуселе. На промоцији су уз Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију, говорили и Славиша Орловић, професор на Факултету политичких наука као и Миливоје Михајловић, директор радио Београда.

Аутор у овој књизи даје инсајдерску, стручну и аргументовану анализу како је Косово постало део мрачне стране модерне историје Балкана од 1999. године. Капусела је и сам радио на Косову од 2008. до 2011.године.

Лена Бурсаћ

Аутор: Београдске новине

Поделите чланак

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *